У Одесі через отруєння дітей в Іллічівську (Одеська область) 5 серпня почато позапланову перевірку якості харчування в дитсадках.
 
Як повідомили УНІАН в управлінні інформації Одеської міської ради, за дорученням віце-мера Одеси Марії Стоцької співробітники міського департаменту освіти і науки та представники санітарно-епідеміологічної служби міста інспектують 117 дитячих садків.
 
«Перевіряється дотримання вимог, що пред`являються до якості харчування: технологія приготування їжі, санітарно-гігієнічні норми на харчоблоках тощо.
 
Приводом для позачергових перевірок послужив зафіксований в Іллічівську випадок отруєння і госпіталізації 13 вихованців одного з місцевих дитячих садків», - повідомили в управлінні.
 
У Одесі перевірки дошкільних установ триватимуть до 8 серпня включно. Також інспектори ознайомляться з питаннями організації харчування в дитячому спортивно-оздоровчому таборі «Вікторія».
 
Як повідомляв УНІАН, 31 липня - 1 серпня у м. Іллічівськ Одеської області з дитячого садка «Перлинка» в інфекційне відділення басейнової лікарні на водному транспорті, попередньо з харчовим отруєнням, було госпіталізовано 13 дітей, ще 5 перебувають на амбулаторному лікуванні.
 
Фахівцями міської СЕС у вогнищі захворювання вживається комплекс санітарно-гігієнічних і протиепідемічних заходів.
 
2 серпня прокуратура Іллічівська із залученням фахівців СЕС почала перевірку за фактом захворювання дітей - вихованців дитсадка. Лікарями встановлено попередній діагноз - ротавірусна інфекція.