Як жінці з дитиною після розлучення влаштувати особисте життя / фото ua.depositphotos.com

"Жінка з причепом", розлучена і "з причепом" - грубий, але досить популярний вислів, який в нашому суспільстві можна почути досить часто.

Хоча, як стверджує психолог Олександра Малишева, - це не що інше, як маніпуляція масовою свідомістю, а ніякий не вирок. Сотні тисяч жінок виходять повторно заміж і прекрасно живуть в новому шлюбі.

"Багато дівчат після розлучення впадають у відчай, вирішують, що на них ніхто більше не подивиться, і впадають в депресію. І велику роль в цьому відіграє суспільство, яке знижує нашу самооцінку", - пише фахівець на своїй сторінці в Instagram.

Відео дня

Читайте такожЕксперт озвучила питання, які необхідно обговорити з коханим до походу в РАЦС

Що ж робити в такій ситуації? За словами експерта, є три простих правила, як протистояти маніпуляторам:

  • Відстоюйте свої особисті кордони

Не дозволяйте чужій думці впливати на ваше життя.

"Кому ти потрібна, розлучена з причепом! Чоловікам свої-то діти не потрібні, а чужі тим більше". Таким коментаторам можна побажати згорнути свою думку в трубочку і засунуть якомога далі. Ви поставите крапку в цій дискусії, позбавивши співрозмовника можливості висловлюватися про вас в подібному ключі", - радить психолог.

  • Працюйте над своєю самооцінкою

"Якщо ви дійсно вважаєте, що через дитину у вас менше шансів зустріти свою любов, то вам обов'язково потрібно працювати з психологом. Є сотні прикладів, коли статусні, шановані чоловіки виховували дітей своєї дружини і вважали їх рідними, і відмінно до них ставилися", - говорить експерт.

  • Не піддавайтеся громадському тиску

Критики, хейтери і ті, хто використовують вираз "розлучена з причепом" - це люди, які не займаються своїм життям і відчувають потребу образити когось. Спілкуючись з провокаторами, не показуйте своїх емоцій, не дискутуйте і не доводьте свою точку зору. І ні в якому разі не приймайте чужі слова на свій рахунок.

"Висока самооцінка - це те, що дозволить кожній вийти заміж і бути щасливою. Побудувати стосунки своєї мрії і рости в цьому союзі. Адже діти - одна з жіночих переваг і найбільша людська радість!"- зазначає психолог.

Раніше, як УНІАН писав, науковці з'ясували, що розлучення дуже погано відбивається на чоловічому здоров'ї.

Вас також можуть зацікавити новини: