Челсі Рітшель вирішила проходити по 10 тисяч кроків на день / фото instagram.com/chelsearitschel

В США існує розповсюджена новорічна традиція давати обіцянки-зобов’язання: що хорошого/правильного/корисного я обов’язково робитиму в новому році. Журналістка видання Independent Челсі Рітшель розповіла, як дала таку новорічну обіцянку щодня проходити 10 тисяч кроків, та що з того вийшло.

"У січні та лютому я кілька разів намагалася виконати свою ціль у 10 000 кроків. Одна справа — виходити на щоденну прогулянку, але ходити стільки годин, скільки потрібно, щоб досягти потрібної кількості – особливо після дня роботи з мого дивана – здавалося неймовірно складним", – розповідає жінка.

Зрештою у березні вона повністю відмовилася від спроб виконати обіцянку, і її щоденні фізичні вправи обмежувались походом до продуктового магазину, а інколи взагалі й того не було.

Відео дня

Однак у серпні Челсі вперше за кілька місяців побачила подругу, з якою вони разом давали ту саму обіцянку про 10 тисяч кроків на день. І на відміну від авторки допису, її подруга справді сумлінно виконувала обіцянку. Втрачені подругою 22 кг ваги були особливо помітними після кількох місяців, що минули від останньої зустрічі.

"Це був поштовх, який мені потрібен був, щоб змінити свій спосіб життя. 9 серпня я завершила свій перший офіційний день ходьби, зробивши 10 200 кроків, після чого мене негайно охопила настільки сильна мігрень, що я змушена була лягти. Другий день нічим не відрізнявся, що спонукало мене задуматися, чи моє тіло просто не зацікавлене в тому, щоб ходити так далеко, чи стукітні кроки по тротуару якимось чином спричинили мої головні болі", – згадує Челсі.

фото instagram.com/chelsearitschel

Однак швидко з’ясувалося, що, гуляючи по кілька годин поспіль у серпневу спеку, жінка просто доводила свій організм до зневоднення, що і спричинило мігрені. Коли ж вона збільшила споживання води, то з’ясувала, що проходити по 10 000 кроків на день насправді цілком реально навіть для непідготовленої людини.

"Від помітного покращення мого психічного здоров’я до втрати ваги на 15 фунтів (6,8 кг – УНІАН) – це те, що я відчула протягом п’яти місяців ходіння по 10 000 кроків на день. Хоча я не ставила перед собою таку мету, незабаром я відчула позитивний вплив фізичних вправ на своє загальне мислення", – розповіла Челсі.

Також жінка помітила, як за цей час покращився її сон. Через втому від фізичного навантаження вона витрачає набагато менше часу на те, щоб заснути.

Звісно, були помітні зміни і в зовнішньому вигляді Челсі: ноги та руки стали помітно стрункішими, зменшився целюліт на стегнах.

"Коли я вперше стала на ваги через місяць після того, як почала щоденні прогулянки, я була щиро вражена, виявивши, що схудла на шість фунтів (2,7 кг – УНІАН). З того часу, як я почала ходити в серпні, я втратила загалом 15 фунтів, і цієї мети мені вдалося досягти, не вносячи жодних суттєвих змін у свій раціон", – запевняє вона.

фото instagram.com/chelsearitschel

Як позбутися зайвої ваги – поради УНІАН

Як ми писали раніше, багато українців у боротьбі за горезвісні кубики на животі виконують одні й ті ж вправи, але навіть через тижні старанних занять нічого не змінюється. Чому так відбувається, та де криється помилка, розповіла експерт з фізичної підготовки та фітнесу Лаура Вільямс.

Ті, хто не готовий страждати в спортзалі, або просто хоче прискорити процес схуднення, часто вдаються до різноманітних дієт. Але і тут варто знати, що робиш. Дієтолог Людмила Гончарова розповіла про базові принципи керування дієтою.

Вас також можуть зацікавити новини: