Дерматолог розповіла, як часто потрібно приймати душ / фото ua.depositphotos.com

Хоча багато людей вважають, що приймати душ слід кожен день, дерматолог стверджує, що це не так. Попри те, що людям може бути огидна думка про те, що вони не приймають душ регулярно, рідше митися милом може бути краще для вашої шкіри.

Доцент кафедри дерматології в академічному медичному центрі NYU Langone Health в Нью-Йорку, доктор Мері Стівенсон стверджує, що частота прийому душу залежить від низки особистих факторів. Ці фактори включають вашу шкіру, вік та рівень активності, пише Mirror.

"Ви повинні приймати душ, ванну або очищатися кожні два-три дні", - запропонував доктор Стівенсон.

Відео дня

Однак, якщо ви щодня ходите в спортзал і пітнієте, вам потрібно обливатися водою під душем після кожного тренування. Вона також зазначила, що те, як ви миєте своє тіло, так само важливо, як і те, як часто.

"Люди схильні намилювати все своє тіло, в чому насправді немає необхідності. Насправді мило потрібно тільки для пахв, паху і ступень. У тих місцях, де пахне", - сказала вона.

Оскільки мило є миючим засобом, воно руйнує верхній шар олії на вашій шкірі, який захищає шкірний бар'єр і зберігає клітини зволоженими. Однак надмірне використання мила може повністю видалити ці олії, залишаючи шкіру роздратованою.

"Використання цих більш м'яких засобів під час миття може бути надзвичайно корисним. Одним з лайфхаків є вибір засобів для чутливої шкіри і для дітей, тому що зазвичай дитячі товари розробляються для чутливої шкіри", - рекомендує доктор Стівенсон.

Вона також застерегла від тривалого гарячого душу, оскільки це може пошкодити природні олії та бар'єр вашої шкіри.

Як часто приймати потрібно душ - поради дерматологів

Як повідомляв УНІАН, раніше німецькі дерматологи попередили, що звичка щодня приймати душ може шкодити здоров'ю. За їхніми словами, часте миття "підвищує ризик пересушити шкіру, спровокувавши почервоніння, свербіж, екзему". Це пов'язано з тим, що прийом душу, особливо з використанням пінних засобів, гелів і шампунів, атакує "природну захисну кислотну мантію" шкіри. Вони також відзначили, що достатньо буде приймати душ двічі на тиждень, проте це не стосується обличчя, інтимної зони і пахв.

Американський дерматолог Люсі Чен також зазначає, що занадто частий прийом душу може мати деякі недоліки. Надмірне очищення організму може пошкодити мікробіом-сукупність мікробів і бактерій, які живуть всередині або на тілі і є частиною імунної системи. За її словами, прийом душу слід обмежити двома або трьома разами на тиждень по 5-10 хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини: