Фото: newsru.co.il

Згідно з дослідженнями провідних фахівців Гарвардської медичної школи і Массачусетського технологічного інституту, саме ці умови дозволяють зміцнити когнітивне здоров`я дорослих. Дотримуючись таких простих загальних правил, можна підтримати роботу мозку і уникнути багатьох розумових проблем, у тому числі і вікових хвороб, що зачіпають мозкові функції, стверджують неврологи.

Правильний раціон харчування – одна з найголовніших умов для захисту мозку. Медики рекомендують дотримуватися здорової, збалансованої дієти, щоб забезпечити організм необхідними мінералами і вітамінами, особливо вітаміном В12, фолієвою кислотою і вітаміном Е, які важливі для пам`яті і підтримки загальної функціональності мозку.

Сон – друга за значенням умова для забезпечення належної роботи мозку, насамперед для обробки нової інформації: щодня необхідно одержувати по 7-8 годин міцного спокійного сну. Мозок активний навіть під час сну, тому якість нічного відпочинку закладає основи для складних біологічних нейронних процесів.

Відео дня

Крім цього лікарі звертають увагу на фізичні вправи - хоч би по півгодини три рази в тиждень. Крім того, тренувати і розум – учені пропонують щодня давати мозку нові завдання і нову інформацію: наприклад, намагатися вивчити іноземну мову або вирішувати логічні задачки.