Шоколад може допомогти при кашлі, якщо його повільно розсмоктувати / wikipedia.org

Сезон простуди і грипу на підйомі. І кашель може бути дуже неприємним і набридливим симптомом.

Багато людей звертаються до лимону, меду і спеціальних препаратів, щоб пом’якшити кашель. Але британський лікар і вчений виявив, що шоколад теж може допомогти, пише Daily Star. Голова програми серцево-судинних і респіраторних досліджень Університету Халла професор Алін Моріс переконаний, що шоколад справді може заспокоїти кашель.

Читайте такожПлоди інжиру допоможуть вилікувати кашель

Відео дня

На підтвердження цієї тези він посилається на дослідження, яке було проведене по всій Європі за участі 163 пацієнтів. В учасників, які приймали препарати з вмістом какао, уже через два дні спостерігалося певне покращення. Моріс пояснює цей ефект тим, що головний інгредієнт шоколаду має певні «заспокійливі властивості». Власне, шоколад формує липке покриття на нервових закінченнях в горлі і тим самим пригнічує бажання кашляти. З цих же причин від кашлю допомагає мед з лимоном чи цукрові сиропи.

«Повільне розсмоктування шматочка шоколаду може принести певне полегшення. Але я думаю, що секрет його дії криється у його взаємодії з іншими складовими рідин. Саме тому він такий ефективний», - пояснив вчений.

Читайте такожГрип "косить" українців: названо кількість жертв з початку 2019 року (відео)

Разом з тим, Національна служба охорони здоров’я Великої Британії радить обов’язково звернутися до лікаря, якщо кашель не проходить три тижні.