У новому дослідженні вчені проаналізували рух очей 104 дітей у віці від 6 до 8 місяців з високим і низьким ризиком аутизму. Фахівці оцінювали, як часто діти рухали очима при вивченні нерухомого зображення, пише meddaily.ru.

Читайте такожУ США різко зросла кількість дітей з аутизмом

Вчені помітили, що зазвичай діти рухали очима приблизно два рази в секунду. А ось ті учасники дослідження, у яких пізніше виявили аутизм, рухали очима частіше (приблизно три рази в секунду). Тобто, вони вивчали зображення швидше, ніж їх однолітки. Дорослі з розладами аутистичного спектру іноді обробляють візуальну інформацію швидше, ніж інші люди. Ймовірно, це спостерігалося у дітей в дослідженні. Крім того, можливо, таким дітям необхідно більше стимуляції, і вони рухають очима частіше, щоб її отримати.

Відео дня

Читайте такожДіти-аутисти та війна

Попередні дослідження показали, що при погляді на нове зображення або сцену у більшості дорослих настає фаза початкового сканування, яка характеризується частими рухами очей. Потім йде фаза менш частих рухів очей. Те ж саме відбувалося у дітей з низьким ризиком аутизму. У дітей з високим ризиком аутизму подібних коливань не відзначалося. Їхні рухи очей з плином часу залишалися частими. Дослідники сподіваються, що їх висновки допоможуть при ранній діагностиці аутизму.