Ілюстрація \ REUTERS

Верховний суд Каліфорнії виніс вирок, згідно з яким компанія Johnson & Johnson (J&J) повинна виплатити $29 млн жінці, яка звинуватила корпорацію в тому, що використання її продукції, що містить азбест, призвело до захворювання на рак.

Як повідомляє Reuters, Террі Лівітт заявляла, що використовувала дитячу присипку на основі тальку та іншу присипку Shower to Shower виробництва J&J в 1960-1970-х роках, а в 2017 році у неї була виявлена мезотеліома (одна з форм раку).

Відео дня

J&J не вперше звинувачують у тому, що її присипки містили азбест, який може призвести до виникнення раку. У липні 2018 року суд штату Міссурі засудив компанію до рекордної компенсації у схожій справі: J&J повинна була виплатити $4,7 млрд 22 жінкам, хворим на рак. У загальній складності у відношенні компанії в США подано понад 13 тис. подібних позовів. В J&J заперечують, що вироблений нею тальк може викликати рак, компанія вказує на дослідження і тестування, які, за її словами, демонструють, що використовуваний нею тальк безпечний і не містить азбесту. J&J збирається оскаржити цей вирок суду.