Генетична мутація може допомагати людям у боротьбі зі смертельно небезпечним метицилін-стійким золотистим стафілококом / фото medikforum.ru

Дослідники з Університету Дюка у ході ретельного вивчення організму 68 осіб довели, що генетична мутація може допомагати людям у боротьбі зі смертельно небезпечним метицилін-стійким золотистим стафілококом.

Половина добровольців страждала від стійкої інфекції, а решта 34 змогли позбутися цієї бактерії у себе в кровотоці лише за 5 днів лікування, повідомляє MedikForum.

Читайте такожВиявлено небезпеку прийому антибіотиків

Відео дня

Всі добровольці пройшли через секвенування генома. Воно продемонструвало, що у 62% пацієнтів, які позбулися інфекції, була мутація гена під назвою DNMT3A. Аналогічна ситуація спостерігалася лише у 9% пацієнтів, які зіткнулися зі стійкою формою хвороби.

Так, нове дослідження продемонструвало докази генетичних варіантів, які допомагають жертвам золотистого стафілокока (MRSA) позбавлятися підступної інфекції крові. MRSA є різновидом бактерії, яка демонструє резистентність до деяких антибіотиків широкого профілю, через що її стає важче лікувати.

При цьому вона абсолютно нешкідливо мешкає на шкірі приблизно кожної 30-ї людини. Але якщо MRSA потрапляє у кров, то може викликати жар, озноб та запаморочення, а в тяжких випадках зараження крові, запалення легенів та смерть. Особливо небезпечний MRSA для пацієнтів у лікарнях, у яких спостерігаються проблеми з імунітетом.

Раніше вчені з'ясували, що прийом парацетамолу під час вагітності статистично пов'язане з підвищеним ризиком розвитку гіперактивності та дефіциту уваги у дітей.