Ложка васабі викликала у літньої жінки кардіоміопатію такоцубо, також відому як синдром розбитого серця / фото newsru.co.il

На весіллі в Ізраїлі літня жінка помилково з'їла цілу ложку гострої японської приправи васабі (її готують з кореневища рослини під назвою евтрема японська, яку часто називають японський хрін), сплутавши її з авокадо.

Читайте такожНазв продукт-"вбивця" серця та судин

Ця помилка викликала у пенсіонерки синдром розбитого серця – кардіоміопатію такоцубо, повідомляє журнал BMJ Case Reports.

Відео дня

"Через кілька хвилин вона несподівано відчула зчавлювання в ділянці грудей, що поширилося на руки та тривало кілька годин", - йдеться в повідомленні.

Біль поступово зменшувалася, і жінка звернулася до лікарів лише на наступний день зі скаргами на слабкість і загальний дискомфорт. Тоді їй поставили діагноз — кардіоміопатія такоцубо, або синдром розбитого серця. Це захворювання викликається сильним стресом і характеризується зниженням скоротливості серцевого м'яза.

Жінка пройшла лікування в кардіоцентрі ійчерез місяць повністю одужала.

Раніше вчені з'ясували, що без фізичних навантажень людське серце набуває рис мавпячого.