Чоловік теж захворів на коронавірус / cnn.com

30 грудня лікар Лі Веньлян з Уханя (Китай) повідомив своїх колишніх одногрупників з медичної школи про 7 випадків захворювання, схожих на гострий респіраторний синдром ще задовго до його спалаху. За словами чоловіка, всі хворі поступили до лікарні з рибного ринку.

Про це пише CNN.

«Я тільки хотів нагадати своїм колегам, що треба бути обережним», – сказав він.

Відео дня

Читайте такожНаразі поширення китайського коронавірусу не досягло рівня пандемії – ВООЗ

Втім, за кілька годин повідомлення стало «вірусним».

«Коли я побачив, що повідомлення розійшлися мережею, я зрозумів, що вже не можу це контролювати, і що, мабуть, буду покараний», – додав лікар.

Невдовзі після публікації повідомлень поліція звинуватила чоловіка у поширенні чуток. Він був одним з медиків, яких правоохоронці переслідували у перші тижні спалаху вірусу.

Лі теж заразився вірусом. Його діагноз спровокував обурення з боку громадськості Китаю у відповідь на державну цензуру з приводу хвороби.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу – 2019-nCoV. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.

3 лютого Кабінет міністрів України своїм розпорядженням затвердив план запобігання занесенню і поширенню на території України коронавірусу з Китаю, а також національний план протиепідемічних заходів реагування на поширення вірусу.