Ілюстрація REUTERS

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) дала назву новому коронавірусу.

Вірус-вбивця, який викликав спалах захворювання в Китаї, отримав назву COVID-19. Про це заявив у вівторок на брифінгу в Женеві генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус.

"Тепер у нас є назва захворювання. Це COVID-19", - зазначив він.

Відео дня

CO в назві означає коронавірус, VI - вірус, а D - захворювання

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження у місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу - 2019-nCoV. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Читайте такожУ російській лікарні медики сховалися від пацієнта з підозрою на коронавірус

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.

Станом на сьогоднішній ранок, за даними китайської влади, в КНР кількість жертв пневмонії, викликаної новим коронавірусом, склала 1017 осіб. Підтверджено 42 тис. 708 випадків захворювань, 3 тис. 998 осіб одужали.

Також сьогодні, 11 лютого, міністр охорони здоров'я України Зоряна Скалецька заявила, що в Україні п'ять осіб перевіряють на інфікування коронавірусом, в основному це особи, які приїхали з Китаю.