Бізнесмен Стів Волш заразив коронавірусом людей у кількох країнах / CNN

Бізнесмен Стів Волш заразив коронавірусом щонайменше дев’ятьох людей під час перебування у французьких Альпах після зараження вірусом у Сінгапурі.

Про це повідомляє CNN.

Читайте такожУ ВООЗ розказали, коли з’являться ліки від коронавірусу COVID-19

Відео дня

Зазначається, що Волш підхопив коронавірус під час свого візиту до Сінгапуру, де брав участь у конференції в готелі Grand Hyatt. 

Саме ця конференція, як припускають, стала початком "ланцюга" заражень: 24 січня Волш вилетів до французького гірськолижного курорту Ле-Контамін-Монжуа, де провів 4 дні. Після цього у Франції підтвердили 5 випадків зараження коронавірусом у гостей із Великої Британії, серед яких - 9-річна дитина.

За словами місцевого представника охорони здоров'я Жана-Іва Гралла, інфіковані мали контакт із Волшем.

Відпочивши у горах Волш відбув до Лондона. Згодом у Британії підтвердили 4 випадки захворювання на коронавірус: пацієнти підхопили інфекцію у Франції. Коронавірус також діагностували на Майорці у ще одного британця, який перед тим відпочивав на гірськолижному курорті.

Самого Стів Волша, коли діагноз підтвердився, відправили до ізолятора в лікарні. Наразі, за словами британця, він уже одужав.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу - 2019 nCoV. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення в зв'язку з поширенням коронавірусу.