REUTERS

У Білорусі зареєстровано три випадки коронавірусу.

Про це сказала журналістам заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Наталія Жукова, повідомляє БЕЛТА.

Читайте такожУ Франції від коронавірусу померло вже четверо людей

Відео дня

"У нас зареєстровано вже три випадки з високим ступенем достовірності. Результати буде направлено в одну з референс-лабораторій ВООЗ, щоб підтвердити", - сказала Жукова, додавши, що в роботі білоруських лабораторій вона впевнена.

Стан мешканки Вітебська, у якої виявлено коронавірус, задовільний. У неї нормальна температура, жінка практично здорова.

Двоє пацієнтів у Мінську почувають себе також нормально, у них навіть не було температури. "Просто контролюємо ситуацію. У разі необхідності готові надати допомогу", - зазначив завідувач кафедри інфекційних хвороб Білоруського державного медуніверситету Ігор Карпов.

Довідка УНІАН. Наприкінці грудня влада Китаю повідомила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів.

28 лютого Всесвітня організація організація охорони здоров'я підвищила оцінку глобального ризику поширення нового коронавірусу COVID-19 з «високого» до «дуже високого».

У світі станом на 2 березня зареєстровано 89 тис. 072 лабораторно підтверджених випадки нової коронавирусной інфекції, з яких 3 тис. 048 летальні.