Біньямін Нетаньяху / REUTERS

Ізраїль розширює карантинні заходи в рамках боротьби з поширенням коронавірусу.

Згідно з рішенням уряду, 14-денний режим карантину зобов'язані дотримуватися всі ізраїльтяни, що повертаються з-за кордону. Про це сьогодні заявив прем'єр країни Біньямін Нетаньяху, пише newsru.co.il.

Нетаньяху, особисто оголосив про розширення карантинних заходів, зазначив, що це рішення було непростим, але воно покликане захистити здоров'я ізраїльтян.

Відео дня

Читайте такожУ Євросоюзі більше не залишилося країн без коронавірусу: захворювання дісталося до Кіпру

Рішення про карантин "для всіх" буде діяти протягом найближчих двох тижнів. Заступник генерального директора міністерства охорони здоров'я професор Ітамар Грут повідомив, що рішення набуває чинності з 9 березня для тих, хто повернувся після 20:00. Для тих, хто повернулися напередодні, карантин обов'язковий тільки в разі поганого самопочуття. Для іноземних громадян рішення про карантин набуде чинності через 72 години.

За попередніми оцінками міністерства внутрішніх справ, в результаті цього рішення ще близько 200 тисяч ізраїльтян повинні будуть перебувати в ізоляції. Таким чином, в карантині виявляться близько 300 тисяч громадян. Мінфін попереджає про те, що цей захід буде мати важкі наслідки для економіки. За оцінками економістів, карантинні заходи обійдуться Ізраїлю в 4,9 мільярда шекелів.

Читайте такожУ Німеччині від коронавірусу померли двоє людей

Разом з тим, міністерство охорони здоров'я повідомило 9 березня про виявлення ще трьох випадків зараження коронавірусом. Таким чином, в Ізраїлі підтверджені 42 випадки хвороби. Нові хворі фігурують у статистиці МОЗ під номерами 40, 41 і 42. Двоє з ізраїльтян повернулися з Австрії, ще один - з Мадрида.

Як повідомляв УНІАН, через коронавірус Польща буде проводити посилений санітарний контроль на кордоні з Україною, Росією і Білоруссю.