REUTERS

Нідерланди вживають "безпрецедентних для мирного часу" заходів для боротьби з коронавірусом, але не будуть повністю "закривати країну".

Як пише "Європейська правда", про це заявив прем'єр-міністр Марк Рютте у зверненні до нації.

"Багато людей відчувають, що ми на американських гірках, які будуть їхати все швидше і швидше... Ці безпрецедентні заходи для країн у мирний час", - сказав Рютте.

Відео дня

За його словами, нав'язування повного блокування "може здатися привабливим з першого погляду, але експерти відзначають, що це не буде справою днів або тижнів. При такому сценарії нам фактично доведеться закрити нашу країну на рік або навіть довше з усіма витікаючими з цього".

Читайте такожВід коронавірусу в світі померло вже понад 7 тисяч людей, інфікованих більш як 182 тисячі

Також Рютте сказав, що його уряд прийняв рішення максимально контролювати ризик вірусу, щоб створити імунітет до нього, який може "зайняти місяці або навіть довше" - і переконатися, що у лікарень достатньо можливостей допомагати хворим.

Рютте додав, що уряд буде щодня перевіряти, як довго будуть необхідні заходи і потрібно робити більше для стримування вірусу.

За словами Рютте, "немає простого виходу" з кризи коронавірусу, який, ймовірно, заразить більшу частину населення Нідерландів.

Останній раз прем'єр Нідерландів виступав зі зверненням до нації у 1973 році у зв'язку з наслідками нафтової кризи.

Читайте такожПерший випадок коронавірусу підтвердили в новій країні

У Нідерландах 1413 осіб здали позитивний тест на вірус. Однак, за даними національного агентства охорони здоров'я (RIVM), це число, швидше за все, набагато вище. Сьогодні в країні від цієї хвороби померли 24 людини.

Нідерландський уряд оголосив у неділю ввечері, що школи і дитячі садки по всій країні будуть закриті в понеділок. Бари, ресторани, спортивні клуби та публічні будинки також повинні бути закриті.