Ілюстрація REUTERS

Висока смертність в Італії серед жителів похилого віку від коронавірусу COVID-19 пояснюється тим, що через аномально теплу зиму люди легше, ніж зазвичай, перенесли епідемію грипу в листопаді-січні.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на звіт італійського МОЗу.

Читайте такожПандемія коронавірусу у світі: основні симптоми та ознаки захворювання

Відео дня

Зазначається, що на підставі даних моніторингу був зроблений висновок, що середній показник смертності від грипу взимку 2016-2017 років він був вищий, ніж зазвичай, тоді як цього року, навпаки - нижчий.

Згідно із підрахунками фахівців, у північних районах Італії смертність від грипу в листопаді-січні була нижча за середню на 6%, а в центральних і південних - на 3%. У доповіді МОЗу Італії вказується, що сезон грипу був менш смертоносним через помірні температури.

Як наслідок, йдеться у звіті італійського МОЗу, люди похилого віку, які входять у групу ризику в період епідемії грипу, показали більш високу смертність під час пандемії коронавірусу.

Як повідомляв УНІАН, від початку поширення коронавірусу в світі захворіло більш як 850 тисяч осіб, померло понад 42 тисячі людей.

В Україні станом на ранок 1 квітня зафіксовано 669 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 17 летальних, 10 пацієнтів одужали.

Читайте також: