rus-img2.com

Інгібування спогадів (блокування спогадів, які більше не потрібні), пов'язане з гіпокампом, часто зачіпає їжу. Зазвичай спогади про їжу актуалізуються, якщо людина голодна. А при насиченні вони, навпаки, пригнічуються, пише meddaily.ru.

Читайте такожОжиріння асоціюється зі зміною в роботі генів

Попередні дослідження свідчать, що Західна дієта (багата жирами, цукром, містить мало овочів і фруктів) порушує інгібування спогадів у гіпокампі. На практиці це може означати, що людині буде важко придушити приємні спогади про шкідливі продукти у відповідь на зоровий або нюховий стимул. І ступінь насичення людини не буде грати ролі.

Відео дня

Читайте такожОжиріння небезпечніше для чоловіків, ніж для жінок - дослідження

Щоб розставити всі крапки над "і", вчені зібрали групу добровольців і змусили тих пройти тести на здатність до навчання і пам'ять. Також потрібно було оцінити привабливість і тягу до апетитних закусок до і після повноцінного обіду. Люди, які харчувалися за Західною дієти, гірше справлялися з тестами на навчання і пам'ять. І закуска їм здавалася більш привабливою, зважаючи на відсутність голоду. В цілому можна сказати: шкідливі продукти негативно впливають на гіпокамп.