Жители деревни считают, что секрет их долголетия – правильное питание / Фото: dieta-espanola.com

Італійські вчені з Університету Сапієнца (Sapienza University) спільно з дослідницькою групою з Медичної школи Сан-Дієго (San Diego School of Medicine) отримали перші результати досліджень, які були проведені ними в італійській селі Аччаролі, повідомляє Медпортал.

Жителі цього населеного пункту відрізняються високою тривалістю життя і міцним здоров'ям – навіть у похилому віці у них рідше розвиваються захворювання серця, деменція та інші хронічні хвороби. Дивно і те, що кількість довгожителів була приблизно однаковою серед чоловіків і жінок – зазвичай жінки живуть довше чоловіків.

Самі жителі вважають, що секрет їх довголіття – правильне харчування. Вони дотримуються так званої середземноморської дієти, їх раціон багатий свіжими овочами і фруктами, оливковою олією і рибою. Вони пояснюють, що їдять все натуральне – вирощують овочі і фрукти, курей і кроликів, ловлять рибу. Крім того, місце, де розташоване село відрізняється гарною екологією – Аччаролі знаходиться далеко від великих населених пунктів і виробництв.

Відео дня

Читайте такожСередземноморська дієта активізує роботу мозку - вченіАлан Майзел (Alan S. Maisel) і його колеги обстежили 80 осіб, 25 з яких вже виповнилося сто років. Вони стверджують, що жителі Аччаролі їдять багато розмарину, який, як було показано раніше, позитивно впливає на роботу головного мозку. Не можна не відзначити і активний спосіб життя, який ведуть люди – вони займаються сільським господарством, рибальством і садом. Крім того, навіть в похилому віці багато хто з них зберігає сексуальну активність.

Читайте такожНайстаріший чоловік у світі прожив 112 роківВчені виявили, що стан кровоносної системи більшості учасників дослідження був набагато кращий, ніж у ровесників з інших регіонів, і багатьох набагато більш молодих людей. З чим це пов'язано – поки що незрозуміло, але вчені сподіваються знайти відповідь на це питання, адже в цьому випадку досвід жителів Аччаролі може стати в нагоді всім іншим.