REUTERS

Як пише First Word Pharma, це обумовлено очікуваннями, що ціновий тиск на лікарські засоби в країні буде знижено, пояснюють аналітики.

Читайте такожNovartis планує продати частину акцій Roche

Так, вартість цінних паперів Novo Nordisk зросли на 6,5%, Roche – на 5%, а Sanofi – на 3%. Також зросло котирування акцій AstraZeneca, GlaxoSmithKline і Novartis, акції Hikma зросли на 7%, Shire – на 5%, Bayer – на 3%. Що стосується індійських фармкомпаній, то акції Sun Pharmaceutical і Dr. Reddy також позитивно відгукнулися на обрання нового президента США.

Відео дня

Читайте такожPfizer розглядає можливість позбутися безрецептурного бізнесу

Експерти BNP Paribas відзначили, що обрання Трампа є позитивним фактором для фармацевтичної індустрії. Аналітики нагадали, що кандидат від демократичної партії Хілларі Клінтон різко висловлювалася про підвищення цін на лікарські препарати, критикуючи «неправомірне» подорожчання медикаментів.

Читайте такожNovartis проводить глобальну реструктуризацію

Однак аналітики Jefferies налаштовані більш скептично. На їхню думку, незважаючи на обрання Трампа, проведення політичних реформ і зняття тиску з американського фармринку все ще під питанням.

У своїй передвиборній програмі Дональд Трамп обіцяв переглянути програму медичного страхування Obamacare, а також підтримати імпорт дешевих лікарських засобів.