Ілюстрація REUTERS

Маленькі діти, в родині яких є собака, мають краще соціальне та емоційне благополуччя, ніж діти, у яких немає собаки.

Читайте такожУ дітей з коронавірусом англійські науковці помітили нові неврологічні симптоми

Такі результати дослідження опубліковані в журналі Pediatric Research, пише medikforum. Команда дослідників з Університету Західної Австралії та Дитячого інституту Telethon використовували дані анкетування з 1646 сімей, в які входили діти у віці від двох до п'яти років.

Відео дня

Дослідники виявили, що, враховуючи вік дітей, стать, звички сну і рівень освіти батьків, у дітей з сімей, в яких є собаки, вірогідність виникнення загальних проблем з емоціями і соціальною взаємодією на 23% нижча, ніж у дітей, які не мали собаки. Діти з сімей, які володіють собаками, мали на 30% менше ймовірності брати участь у антисоціальному поводженні, на 40% менше були проблеми із спілкуванням з іншими дітьми, а на 34% більше схильні до обачної поведінки.

«Наші результати показують, що володіння собакою може сприяти розвитку і благополуччю дітей, і ми припускаємо, що це може бути пов'язано з прихильністю між дітьми та їхніми собаками. Більш сильні прихильності між дітьми та їхніми домашніми тваринами можуть відображатися в кількості часу, проведеного за грою і прогулянками разом. Це може сприяти соціальному та емоційному розвитку», - сказала доцент Хейлі Крістіан.