Багато гостей залишили свої готелі вночі / фото REUTERS

Сотні британців, які збиралися провести відпустку у швейцарському курортному містечку Фербір, таємно покинули свої готелі після розпорядження влади про карантин.

Читайте такожБільшість росіян не хочуть робити щеплення російською вакциною - опитуванняПро це пише DW з посиланням на інформаційне агентство dpa.

Через новий штам коронавірусу влада країни вирішила, що всі туристи, які прибули з Великої Британії та Південної Африки в період з 14 грудня, повинні провести під карантином десять днів.

Відео дня

На карантин загалом повинні були піти 420 британських туристів, які прибули в Фербір. 50 осіб з-поміж тих, кому було наказано самоізолюватися, залишили Швейцарію відразу після отримання повідомлення про ізоляцію. З решти 370 туристів до 27 грудня в Фербірі залишилося менш як 12 осіб. Багато гостей залишили свої готелі вночі.

"Співробітники помітили відсутність гостей в їхніх номерах завдяки тому, що залишені біля дверей таці зі сніданком залишилися недоторканими", - розповів офіційний представник муніципалітету Багнес Жан-Марк Сандоз.

За його словами, муніципалітети в Швейцарії не отримали ніякої підтримки в реалізації карантинних вимог.

"Родини з малими дітьми виявилися замкненими на 20 квадратних метрах. Це було нестерпно", - підкреслив Сандоз.

Коронавірус у Швейцарії

Новий штам коронавірусу з Британії

  • У грудні в Британії виявили новий штам коронавірусу, і в зв'язку з цим у Лондоні і на південному сході Англії запровадили жорсткі карантинні заходи. Пізніше стало відомо, що в Об'єднаному Королівстві виявлено ще один новий вид коронавірусу.
  • Багато країн припинили з Великою Британією авіасполучення.
  • У МОЗ закликали українців утриматися від поїздок до Великої Британії, Данії, Нідерландів і Австралії, де вже зафіксовано випадки циркуляції саме цього штаму коронавірусу.
  • 25 грудня керівник Європейського регіонального бюро ВООЗ Ханс Клюге повідомив, що новий штам коронавірусу вже виявлено у восьми країнах Європи.
  • Вчені з Великої Британії прогнозують, що новий штам коронавірусу, названий VOC 202012/0, на 56% заразніший, ніж відомий раніше, що може викликати збільшення смертності.
  • Влада Японії з понеділка, 28 грудня, запроваджує заборону на в'їзд з усіх країн, щоб запобігти поширенню нового штаму коронавірусу. Заборона діятиме до кінця січня.