За минулу добу в країні померла 291 людина від COVID-19 \ фото REUTERS

У США від COVID-19 померли понад 676 тис. людей. Цей показник перевищив кількість американців, які стали жертвами найбільш смертоносної пандемії ХХ століття - "іспанки" (близько 675 тис. померлих).

Про це із посиланням на дані Університету Джона Гопкінса повідомляє CNN.

"Якби ви поговорили зі мною в 2019 році, я б сказав, що буду здивований, - прокоментував ситуацію епідеміолог Стівен Кісслер з Гарвардської школи громадської охорони здоров'я Т.Х. Чана. - Але якби ви поговорили зі мною у квітні або травні 2020 року, я б сказав, що не здивуюся, якщо ми досягнемо цієї точки".

Відео дня

Читайте такожPfizer оголосила, що її вакцина від коронавірусу є ефективною для дітей з 5 років

Експерт зазначив, що попри очікування, світ не виніс уроків з попередньої пандемії і повторив "безліч помилок", зроблених у 1918 році.

Зокрема знехтував необхідністю не відмовлятися від обмежень занадто рано, не піддаватися помилковому почуттю безпеки молодих і здорових, а також не покладатися на бездоказові методи лікування.

Раніше директор Центрів США з контролю і профілактики захворювань (CDC) Рошель Валенскі заявила, що невакциновані від COVID-19 люди дедалі частіше стають причиною збільшення кількості випадків захворювання на коронавірус. "Це перетворюється на пандемію невакцинованих", - висловилася вона, передає ТСН.

Коронавірус в США

За минулу добу в країні померла 291 людина від COVID-19, за останні 28 днів - 44 906, свідчать дані університету Джона Гопкінса. Загальна кількість випадківінфікування коронавірусом у США становить 42 275 963.

Іспанка у США

Населення США під час пандемії іспанського грипу становило третину від поточного, зазначає kommersant з посиланням на Associated Press. Кількість жертв іспанки в усьому світі оцінюється різними вченими в межах від 17 млн ​​до 100 млн.