Готелі вже прийняли перші групи постояльців сьогодні вранці \ фото REUTERS

Сьогодні в Англії з 4 години ранку за місцевим часом почала працювати мережа карантинних готелів, призначених для десятиденного перебування тих, хто прибуває в країну з держав з неблагополучною ситуацією по COVID-19, країн, що входять в так званий червоний список.

Читайте такожСотні британців втекли з карантину на гірськолижному курорті у ШвейцаріїЯк повідомляє BBC, готелі вже прийняли перші групи постояльців сьогодні вранці. Прибулим доведеться прожити весь термін карантину в суворій ізоляції.

Як повідомляє британський уряд, заявку на участь у програмі забезпечення карантинної ізоляції для прибуваючих в країну подали на даний момент 16 готелів, які надали майже 5 тис. номерів для заселення. У списку, складеному і оновлюваному урядом на регулярній основі, зараз 33 країни, включаючи Португалію, Бразилію, Південну Африку, ОАЕ.

Відео дня

На даний момент ті, хто бронює карантинний готель, повинні прибувати до Великобританії тільки через один з п'яти аеропортів: Хітроу, Гатвік, Лондон-Сіті, Бірмінгем і Фарнборо. Щоб відокремити прибуваючихь з країн "червоного списку" ще на етапі проходження контролю в аеропорту, пасажирів відповідних рейсів направляють по окремому коридору, вони окремо отримують багаж і потім спеціальними автобусами доставляються в готелі, передає kommersant.

Перебування в готелях є платним - за десять днів потрібно заплатити 1750 фунтів стерлінгів за одного дорослого, 650 фунтів стерлінгів за одну дитину у віці старше 12 років і 325 фунтів стерлінгів за дитину у віці від п'яти до 12 років. Причому бронювати і оплачувати готель потрібно заздалегідь. Зазначена сума покриває витрати на перебування в готелі, трансфер до готелю і тестування на COVID-19. Тести бронюються також заздалегідь і здати їх необхідно на другий і восьмий дні самоізоляції. За відмову від здачі тесту накладається штраф у розмірі 2 тис. фунтів стерлінгів. За порушення вимоги самоізоляції в карантинних готелях загрожує штраф від 5 тис. до 10 тис. фунтів стерлінгів. За приховування інформації про відвідування країни з «червоного списку» може загрожувати позбавлення волі на строк до десяти років.

Новини по темі