REUTERS

У Китаї, за 15 км від Пекіна, в окрузі Аньсинь місцева влада вирішила ізолювати близько півмільйона людей через поширення коронавірусу.

До округу Аньсинь перекрито в'їзд і виїзд, місцевим жителям наказано не залишати своїх домівок, повідомляє Deutsche Welle.

Виходити на вулицю дозволено лише одному члену кожної родини для походу в магазин чи аптеку.

Відео дня

Читайте такожПекінський коронавірус набагато заразніший, ніж уханьський - вчені

Такі заходи пов'язані з різким стрибком захворюваності на коронавірус у Пекіні до 311 осіб, після того, як протягом двох місяців нові зараження не спостерігалися. За останню добу було виявлено 41 нових хворих.

Вважається, що така ситуація виникла через спалах коронавірусу на продовольчому ринку "Сіньфаді", який в червні відвідали близько 200 тисяч осіб.

За інформацією агентства Xinhua, компанії з Аньсинь постачали на "Сіньфаді" прісноводну рибу. Ринок був закритий на карантин, а всіх його співробітників змусили пройти тестування.

Як повідомляв раніше УНІАН, Китай передав ВООЗ дані геному коронавірусу з ринку в Пекіні. Аналіз генома зразків коронавірусу показав, що вони старші ніж поширені в Європі штами, заявив китайський епідеміолог Лю Цзюнь.