Ілюстрація / REUTERS

Пацієнти, які перехворіли на коронавірус, поскаржилися на облисіння.

За словами 30-річної Грейс Дадлі, у якої діагностували COVID-19 у березні, вона втратила більшу частину свого волосся. З цієї причини їй, скоріш за все, доведеться носити перуку все життя, повідомляє The Sun.

«Кожен раз, коли я розчісувала волосся, вони випадали у великій кількості. Тепер у мене на голові невеликі залисини, хоча раніше моє волосся були довгим та густим», — розповіла вона.

Відео дня

Медики заявили, що Дадлі була на межі смерті, тому її організм почав блокувати волосяні фолікули, щоб зберегти енергію для важливих функцій, що забезпечують життєдіяльність.

Читайте такожГолова ВООЗ назвав основний метод боротьби з поширенням коронавірусу

«Побічний ефект, з яким я зіткнулася після коронавірусу, — сильне випадіння волосся. Це одна з найжахливіших речей за все моє життя», — поділилася користувач @heyyrosie аналогічною історією в Twitter.

Засновниця групи підтримки для пацієнтів, які перехворіли COVID-19, Луїза Барнс підкреслила, що понад третина членів групи почали страждати від часткового облисіння, як і вона сама.

Кажуть, що випадіння волосся — це наслідок одного з основних симптомів коронавирусной інфекції, а саме високої температури.

«Будь-яка людина, який стикається з лихоманкою через підвищення температури тіла вище 37,5 градуса, почне втрачати волосся, бо порушується його природний цикл зростання», — пояснив доктор Арагон Джузеппе і додав, що ця проблема має тимчасовий характер.

Як повідомляв раніше УНІАН, китайська векторна вакцина від COVID-19 показала низьку ефективність у літніх людей. Вчені припускають, що для них може знадобитися додаткова вакцинація.