Цукор часто застосовують в саморобних скраби для тіла, а для обличчя він не підходять \ УНІАН

Багато хто знає, що природа має велику кількість інгредієнтів, що підвищують привабливість, омолоджують шкіру і наповнюють енергією. Однак деякі цілком натуральні компоненти становлять не користь, а шкоду, якщо використовувати їх в скраби для обличчя.

Читайте такожКосметолог назвала п'ять процедур, які потрібно зробити перед відпусткою

Перший з них лимон. Він містить лимонну кислоту і має набагато більше побічних ефектів, ніж корисних властивостей для шкіри. Серед найбільш поширених можна назвати подразнення шкіри, які спричиняються кислотністю фрукта. Лимон також може призводити до надмірної сухості, почервоніння і злущування. Саме тому його не слід застосовувати в домашніх скрабах для обличчя.

Відео дня

Сіль. Гранули солі маленькі за розміром, але вони не можуть проникнути в шкірні пори і тим самим очистити їх. Однак втирання солі в обличчя надає непотрібний тиск на різного роду прищики і вугрі, це може призводити до почервоніння й сухості.

Цукор. Кристалики цукру часто застосовуються в саморобних скрабах для тіла, а для обличчяи вони не підходять. Грубі по своїй текстурі, ці кристали можуть ушкоджувати шкіру, викликаючи невеликі порізи, чрез що вона буде виглядати більш червоною. В результаті, шкірі обличчя потрібно надлишкове виробництво меланіну для самозахисту, що спровокує гіперпігментацію.

Волоські горіхи. Ще один продукт, який через свої гострі краї викликає мікротравми на вразливій шкірі обличчя.А це приносить їй більше шкоди, ніж користі. Уникайте використання горіхів, особливо волоських в скраби для обличчя, пише The Health Site.