Ілюстрація / REUTERS

Німеччина перерахує Глобальному альянсу з вакцин та імунізації (GAVI) в період з 2021 до 2025 року 600 млн євро.

Про це повідомила канцлер Німеччини Ангела Меркель сьогодні на відеоконференції країн-донорів, передає Deutsche Welle.

Крім того, наголосила Меркель, GAVI отримає від ФРН 100 млн євро в рамках ініціативи ЄС щодо боротьби з пандемією коронавірусу.

Відео дня

На тлі пандемії COVID-19 робота Глобального альянсу з вакцин та імунізації стала ще більш значущою, вказала канцлер. Однак і в період пандемії коронавірусу не слід забувати про діяльність організації щодо загальної імунізації, додала вона.

Читайте такожУ Європі уже зібрали 9,5 мільярдів євро на розробку вакцини від COVID-19

З точки зору глави німецького уряду, ефективна вакцина має бути доступна для людей по всьому світу.

"300 млн євро - це не просто цифри, це людські долі", - наголосила канцлер, маючи на увазі мету альянсу до 2025 року забезпечити щепленнями ще 300 млн дітей.

Зі свого боку, міністр з питань економічного співробітництва і розвитку ФРН Герд Мюллер похвалив внесок GAVI в боротьбу з COVID-19 та іншими інфекційними захворюваннями.

"На конференції донорів для Глобального альянсу з вакцин та імунізації ми створюємо сьогодні структури для кампанії з вакцинації по всьому світу", - заявив політик.

"Це найбільша з кампаній, яка коли-небудь проводилися, з розподілу вакцини за рекордний час", - додав він.

За словами Мюллера, GAVI вже проробляє відмінну роботу, створюючи ланцюжки розподілу вакцини, які доходять до найвіддаленіших сіл.

*** Глобальний альянс з вакцин та імунізації GAVI було створено 20 років тому з метою забезпечити доступ до вакцин для жителів найбідніших країн. Завдяки роботі альянсу, за цей час близько 760 млн дітей по всьому світу були щеплені. Так, вдалося уникнути близько 13 млн смертей.

Щоб забезпечити вакцинацію ще 300 млн дітей, організації, за її власними даними, необхідно 7,4 млрд доларів.

Як повідомляв раніше УНІАН, у США заявили про "хороші шанси" створити вакцину проти коронавірусу до листопада.