фото УНІАН

Експерти в Південній Кореї намагаються розібратися з дедалі більшою кількістю випадків, коли у колишніх пацієнти після повторного тесту знову знаходять коронавірус. Хоча вони вже давно одужали.

Згідно з даними Центру з контролю й профілактики захворювань у Південній Кореї (KCDC), всього в країні зафіксовано 292 таких випадки. Хоча раніше всі ці люди одужали від COVID-19. І результати їхніх тестів були негативними, - пише Newsweek.

Читайте такожУ 30% перехворілих COVID-19 не виробляються антитіла

Відео дня

Однак, у KCDC вважають, що це не обов'язково вказує на повторне зараження. Голова відомства О Мюн Дон пояснив, що тест, швидше за все, виявляє "мертві" або неактивні частини коронавірусу в клітинах пацієнтів.

"Фрагменти РНК можуть лишатися в клітині, хоча сам вірус вже деактивований", - сказав О Мюн Дон.

"Найвірогідніше, ті, чиї повторні тести були позитивні, підхопили ці РНК вірусу, який вже був деактивований", - додав він, зауваживши, що COVID-19 не здатний стати "хронічною інфекцією".

Читайте такожНауковці знайшли нові ліки, які можуть бути ефективні при лікуванні COVID-19

Разом з тим, тривоги щодо повторного зараження поширювалися в Південній Кореї впродовж квітня через постійне зростання кількості одужалих людей, тести яких знову вказували на коронавірус. Менш ніж два тижні тому у KCDC повідомляли про 163 таких пацієнта. Наразі у Південній Кореї повторно коронавірус виявляли у більш ніж 2% колишніх пацієнтів.