Продукти з негативною калорійністю / фото ua.depositphotos.com

Їсти і не товстіти - це мрія тисяч людей по всьому світу. А ось їсти  і худнути - звучить як справжня казка. В останні роки в інтернеті поширюється список продуктів з мінусовою калорійністю. Багато людей шукають в ньому секрет харчування, який дозволяє худнути без зусиль. Звучить дуже заманливо, але чи дійсно це працює?

Продукти з негативною калорійністю - думка науки

У теорії, до цього списку відносяться продукти, на перетравлення яких організм нібито витрачає більше енергії, ніж містить сам продукт. Наприклад, ви з'їдаєте продукт на 50 ккал, а на перетравлення витрачаєте 100 ккал. В результаті після прийому їжі ви схудли на 50 ккал.

Однак висновки вчених розчарують бажаючих їсти і при цьому худнути. Щоб перетравити їжу, ми витрачаємо від 5 до 10% отриманої енергії. Теоретично можна знайти дуже низькокалорійний продукт, який довго перетравлюється. Однак немає авторитетних наукових досліджень, які підтверджують існування таких диво-продуктів.

Відео дня

Читайте такожСимптоми алергії на амброзу: коли цвітіння, що робити при алергіїНеможливо точно визначити, скільки саме енергії витрачає організм для перетравлення конкретного продукту. Це залежить від дуже багатьох факторів. Точну калорійність кожної страви встановити також не можна. Однак є продукти, калорійність яких після перетравлення майже наближається до нуля. 

Список продуктів з дуже низькою калорійністю

Продукти, яким люблять приписувати негативну калорійність, звичайно, не володіють такими властивостями. Однак вашій фігурі вони точно не зашкодять. Вони дозволять вам залишатися ситими і при цьому не перебирати норму калорій. До таких продуктів відносять:

  • селеру;
  • яблуко;
  • шпинат;
  • гриби;
  • броколі;
  • редис;
  • огірок.

Прискорити спалювання енергії з цих продуктів допоможуть фізичні тренування. По-іншому домогтися негативної калорійності, на жаль, неможливо.

Нагадаємо, що раніше УНІАН розповідав про чудові властивості агрусу. Хоч ця ягода і не володіє негативною калорійністю, але користь агрусу доведена науково.