Смертельний вірус в США / фото УНІАН

У семи штатах на південному заході США тисячі диких і домашніх кроликів вмирають від спалаху дуже заразної хвороби, відомої як вірус геморагічної хвороби кроликів (RHDV2).

Про це пише Business Insider.

Читайте такожКоронавірус у світі не зупиняється: понад 5 мільйонів осіб побороли COVID-19 (карта)Вірус викликає пошкодження в органах і тканинах кролів, що призводить до внутрішньої кровотечі та смерті. Найчастіше єдина зовнішня ознака того, що тварини заражені, з'являється після їх смерті: після раптового падіння, їхні носи пропускають криваві виділення.

Відео дня

Деякі кролики починають втрачати свої апетит і енергію, хоча інші не виявляють ніяких зовнішніх симптомів. Наразі офіційно відомо про смертність близько 90%. Кролики, які виживають, стають серйозною небезпекою для інших, оскільки вони продовжують поширювати вірус протягом майже двох місяців.

З квітня Міністерство сільського господарства США (USDA) підтвердило випадки захворювання RHDV2 в Арізоні, Каліфорнії, Колорадо, Невада, Нью-Мексико, Юта і Техасі. Частини західної Мексики також постраждали від вірусу.

Цей спалах є четвертим, який був зареєстрований в США. 2018 році вірус з'явився серед домашніх кроликів в штаті Огайо, потім в штаті Вашингтон стався окремий спалах. Експерти досі не знають, звідки хвороба родом. Майже 500 тварин в Нью-Мексико були заражені в період з березня по червень.

Раніше УНІАН писав, як лікар оцінив загрозу «нового вірусу» з Китаю з пандемічним потенціалом».