Ілюстрація REUTERS

У Бразилії кількість заражених коронавірусом перевищило 1 мільйон.

Загальне число зросло до 1 032 913. Кількість померлих досягла 48 954 людей, також повідомляється про 507 200 осіб, які подолали недугу, повідомляє МОЗ країни.

Читайте такожКількість видужалих від COVID-19 перевалила за чотири мільйони

Відео дня

За останню добу там зареєстрували 54 771 новий випадок інфікування, що є рекордною цифрою для Бразилії за час пандемії.

Відзначається, що вогнищем поширення інфекції в країні є південно-східний штат Сан-Паулу і його однойменна столиця. У регіоні налічується 211 658 заражених і 12 232 померлих.

Однак, за даними проекту Університету Джонса Хопкінса, у Бразилії кількість заражених тільки наближається до 1 мільйона і становить 978 142 осіб.

Професор Університету Сан-Паулу, експерт у сфері вакцинологіі та вивченні основ інфекційних захворювань Елдер Накая назвав причини стрімкого зростання нових випадків заражень коронавірусом в Бразилії.

За його словами, є кілька пояснень розмаху пандемії. По-перше, велике число хворих пов'язано з розмірами країни — п'ятої за територією в світі й першою в Південній Америці. По-друге, Бразилія — найважливіша країна на материку, тому в державу завезли багато випадків із США і Європи.

Як повідомляв раніше УНІАН, коронавірус був присутній у двох великих містах на півночі Італії в грудні 2019 року, більш ніж за два місяці до того, як був виявлений перший випадок.