У США порівняли шанси померти від COVID-19 / фото REUTERS

Ризик госпіталізації або смерті від COVID-19 повністю вакцинованих осіб у понад 10 разів менший у порівнянні з ризиком для осіб, які отримали не всі дози вакцин.

Про це заявили Центри з контролю та профілактики захворювань Міністерства охорони здоров’я США, посилаючись на дані дослідження, повідомляє "Голос Америки".

"Вакцинація захищає від гострого перебігу COVID-19, включно із "Дельта"-варіантом", - зазначили експерти.

Раніше президент США Джо Байден оголосив план боротьби з черговою хвилею COVID-19, що призвела до нового зростання кількості летальних випадків. Планом, зокрема, передбачено вимогу вакцинувати працівників державних установ федерального рівня, а також приватних компаній, в яких працюють понад 100 осіб. Нова вимога стосуватиметься близько 100 млн американців.

Читайте такожУ світі до кінця 2021 року кількість смертей від коронавірусу перевищить 5 мільйонів осіб - прогноз

Як повідомляв УНІАН, на початку вересня головний інфекціоніст США Ентоні Фаучі заявив, що у Сполучених Штатах Америки до 20 вересня можуть схвалити використання третьої дози вакцини виробництва Pfizer.

За його словами, незабаром після Pfizer можна очікувати схвалення третьої дози іншої американської вакцини - Moderna.

Разом з тим у ВООЗ піддали різкій критиці план США щодо введення американцям додаткового щеплення від COVID-19 через вісім місяців після повної вакцинації препаратами Pfizer і Moderna.

Пандемія коронавірусу у світі: що відомо