Перед Олімпійськими іграми в Токіо очікують нову хвилю COVID-19 / фото REUTERS

У Токіо перед проведенням Олімпійських ігор очікують нову хвилю коронавірусу. Повідомляється, що число нових випадків COVID-19 зросло через поширення штаму "Дельта" і натовпів на вулицях.

Як повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Japan Times, раніше чиновники заявили, що кількість нових випадків неухильно зростає протягом більше трьох тижнів. Причиною називають великий пішохідний рух на вулицях японської столиці і поширення штаму "Дельта". Ситуація починає нагадувати саме те, чого побоювалися організатори Олімпійських ігор.

"Вірус повертається до Токіо", - сказав головний радник уряду Токіо та директор Центру контролю та профілактики захворювань японського національного центру глобальної охорони здоров'я та медицини Норіо Омагарі.

Відео дня

Читайте такожУ Японії коронавірус паралізував лікарні мегаполісу: медики знову просять скасувати Олімпіаду

За його словами, є підстави вважати, що цей сплеск пошириться далі, ніж четверта хвиля і щоб зупинити захворюваність, доведеться вводити нові обмеження.

"Щоб не допустити подальшого поширення варіантів, вкрай важливо стримувати і скорочувати пішохідний рух", - зазначив чиновник.

Також очікується, що наступного тижня прем'єр-міністр Есіхіде Суга оголосить, чи будуть скасовані надзвичайні заходи в столиці 11 липня.

Зазначається, що в Токіо стали виявляти більше випадків зараження коронавірусом "Дельта", а також спостерігається стійке зростання пацієнтів з COVID-19, які потребують госпіталізації.

"Наразі незрозуміло, чому це відбувається, але вакцинація людей похилого віку та здатність варіантів COVID-19, які швидше поширюються серед молоді, можуть пояснити цю тенденцію", - сказав віце-президент Токійської медичної асоціації Масатака Інокучі.

Нагадавши, Олімпійські ігри в Токіо можуть провести без глядачів. Це станеться, якщо кількість нових випадків буде збільшуватися.

Коронавірус в Японії: що відомо