Ілюстрація REUTERS

Єврокомісія і неурядова організація Global Citizen під час міжнародного онлайн-марафону зібрали ще 6,15 млрд євро на розробку вакцини від коронавірусу.

Про це повідомила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн у Twitter.

"Дуже дякую всім, хто зробив свій внесок! Цей дивовижний марафон - це зворушливий та відчутний момент єдності між громадянами, урядами, благодійниками, організаціями охорони здоров'я та лідерами бізнесу", - написала вона.

Відео дня

Єврокомісія виступила співорганізатором марафону разом з базованою в США неурядовою організацією Global Citizen («Громадянин світу»), повідомляє Deutsche Welle.

Єврокомісія під час марафону пообіцяла виділити 4,9 млрд євро.

Канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що Німеччина додатково надасть 383 млн євро.

Інші великі пожертви надійшли зі США та Канади.

Читайте такожДля розробки вакцини та пошуку ефективних ліків проти COVID-19 необхідно понад 31 мільярд доларів - ВООЗ

Ці кошти підуть на розробку вакцини проти коронавірусу та гарантування того, що доступ до неї матимуть також найбідніші країни. Кожен у світі повинен мати доступ до тестування, а також до будь-яких можливих методів лікування чи вакцини, незалежно від того, де він живе, звідки він чи як виглядає, наголосила фон дер Ляйєн.

Раніше Єврокомісія вже зібрала 10 млрд євро на розробку майбутньої вакцини та надання її бідним країнам світу. Велика донорська конференція відбулася 4 травня.

Як повідомляв УНІАН, із початку пандемії в світі COVID-19 захворіли понад 9,8 млн осіб. Близько половини з усіх інфікованих одужали, близько 500 тис. померли.

У ВООЗ повідомили, що для розробки вакцини і пошуку ефективних ліків від нового коронавірусу необхідно зібрати понад 31 млрд дол.

За даними ВООЗ, на сьогодні 200 можливих вакцин перебувають на різних стадіях розробки та клінічних випробувань. Приблизно 15 із них уже випробовують на людях.