Ілюстрація REUTERS

У США випробували на групі добровольців вакцину від коронавірусу. Американська біотехнологічна компанія Moderna повідомила про успішне завершення першої фази клінічних випробувань вакцини від коронавірусу на людях.

Читайте такожВ Ізраїлі провели випробування вакцини від коронавірусу на гризунах

Як повідомляє medikforum з посиланям на Reuters, про початок випробувань препарату на групі добровольців було повідомлено в квітні. Вакцину з робочою назвою mRNA-1273 вводили здоровим людям. У ньому беруть участь 45 добровольців у віці від 18 до 55 років.

Відео дня

Учасників поділили на три групи. Для кожної була призначена своя доза препарату - 25, 100 або 250 мкг. Ліки вводили шляхом ін'єкції в плече два рази з інтервалом у 28 днів. При цьому потрібну кількість антитіл виробилося у групи, якій призначили дозу 25 мкг.

В результаті кількість антитіл учасників випробувань в залежності від дози препарату або перевищувала відповідний показник у крові людей, що вилікувалися від COVID-19, або знаходився на тому ж рівні

При цьому препарат визнаний безпечним, не дає ніяких попычних ускладнень. Виробники вважають це успіхом і готові приступити до фінальної стадії клінічних випробувань, яка повинна початися в липні.

«На початковій стадії вакцина зарекомендувала себе безпечною і такою, що  переноситься без ускладнень», - йдеться в повідомленні компанії.