Ілюстрація REUTERS

Курцям слід вживати більше продуктів, що містять вітамін В6 і амінокислоту метіонін – їхній вміст в організмі любителів тютюну впливає на схильність до раку легенів, показали дослідження.

Читайте такожВчені знайшли метод, що допомагає пацієнтам в депресії кинути курити

Як повідомляє MedikForum, курці, які не страждають від нестачі вищеназваних речовин, мають більш низький ризик розвитку раку легенів, що було встановлено Міжнародним агентством з вивчення раку. Вчені нагадують: 90% всіх випадків раку легенів виникає саме через куріння.

Відео дня

Маючим цю звичку вони радять регулярно вживати в їжу продукти, що містять В6 і метіонін, – рибу (лосось, тунець, сардини, палтус, оселедець), волоські горіхи, арахіс, курятину, яловичу печінку, цільне зерно, висівки, банани.

Аргентинські вчені вважають банани ефективним засобом, що знижує тягу до сигарет, це додатковий їхній плюс для курців. Група фахівців під керівництвом професора Мігеля Відала дійшла висновку, що підвищений вміст в продукті вітаміну В6, калію і магнію істотно впливає на кількість викурених за день сигарет. Курці, які давно хотіли кинути палити, тривалий час вживали щодня банани – в результаті їхня добова кількість викурених сигарет знизилася в середньому вдвічі, деякі і зовсім кинули палити.