samorozvytok.info

В умовах самоізоляції багато хто може помітити у себе посилення звички сіпатися або здригатися всім тілом при засинанні. Цьому може сприяти підвищена тривожність, але і вона є лише одним з пояснень, чому так відбувається.

Читайте такожДослідники назвали найнебезпечнішу позу для сну

Як повідомляє MedikForum, манера смикатися в процесі засинання не є рідкістю, але стаючи постійною, вона може підсилювати наявний невроз, погіршувати якість сну. У публікації видання Express фахівці пояснили, чому людина відчуває щось на зразок судоми, коли поринає в сон, і як перестати це робити.

Відео дня

За їхніми словами, однією з поширених причин такого смикання є дегідратація – недостатнє вживання рідини, зневоднення. Брак вологи в організмі негативно впливає на стан м'язів, сприяє їхнім спазмам.

Інший фактор – це гіпнотичні поштовхи. Вони можуть виникати при переході тіла від неспання до сну, коли нервова система сповільнює свою роботу, серце і дихання змінюють свій ритм. Нерви, що ведуть до м'язів, можуть несвоєчасно відреагувати на це, в результаті виникають спазми, що змушують людину мимоволі сіпатися.

Згідно ще однієї теорії, гіпнотичні поштовхи формуються як наслідок роботи мозку, які з їхньою допомогою будять людину, припускаючи, що загрожує якась небезпека. Якщо на тлі коронавірусної пандемії або у зв'язку з ізоляцією зростає нервове напруження, здригання і смикання при засинанні, таким чином, може почастішати.

Крім тривожності, розвитку здригань сприяють вживання великої кількості кофеїну, нікотину, фізична активність незадовго до сну, а також його нестача.

Щоб людина могла перестати сіпатися медики радять пити достатньо рідини – від півтора до двох літрів води протягом дня.

Крім того, перед сном важливо повністю розслаблятися. Цьому можуть допомогти йога, легкі, плавні вправи на розтяжку.

Ефект релаксу дає і прийняття ванни з англійською сіллю (також відома як сіль Епсома). Вона являє собою мінеральну суміш магнію сульфату, добре розслабляє м'язи, знижує рівень психологічного напруження, дратівливості.