Ілюстрація REUTERS

Цей мінерал необхідний для здоров'я, адже його дефіцит призводить до діареї, випадіння волосся, проблем зі шкірою та очима. За відсутності цинку може постраждати наш імунітет, і ось чому так важливо вживати ці продукти.

Читайте такожЕксперти назвали продукти, які піднімають настрій

Червоне м'ясо. Чудове джерело цинку, виявити його можна в різних видах м'яса, включаючи яловичину, телятину і свинину. Пам'ятайте, що надлишок червоного м'яса і особливо в переробленому вигляді (сосиски, ковбаса, шинка) збільшує ризик деяких пухлин і хвороб серця. Вибирайте не перероблене м'ясо і не забувайте налягати на овочі, фрукти, а також клітковину, пише medikforum з посиланням на The Health Site.

Відео дня

Молюски. Різні продукти, включаючи устриці, краби і креветки, це здорові і низькокалорійні джерела цинку. Вагітним молюски потрібно готувати особливо ретельно для того, щоб знизити до мінімуму ризик харчових отруєнь.

Молочні продукти. Молоко і сир містять велику кількість біодоступного цинку. Це означає, що мінерал, який міститься в них, легко абсорбується організмом. Подібна їжа також забезпечує нас безліччю інших нутрієнтів, включаючи білок, кальцій і вітамін D.

Бобові. Для любителів вегетаріанського харчування бобові продукти залишаються основним і найкращим джерелом цинку. Нут, сочевиця і квасоля містять достатню кількість цинку. Нагрівання, пророщування, замочування і ферментація - найкращі методи приготування бобових для підвищення біодоступності мінералу.

Горіхи. Ще один спосіб збільшити вміст цинку в раціоні - включення в нього горіхів. Особливо кешью, які є відмінним джерелом цинку. Вживання горіхів дає і інші плюси для здоров'я, адже в них містяться корисні жири, волокна, вітаміни та інші мінерали.