Хірургічні маски забезпечують захист на рівні 100% \ фото: ua.depositphotos.com

Саморобні бавовняні маски запобігають потраплянню в атмосферу 99,9% аерозольних частинок з коронавірусом при кашлі або розмові. Однак повноцінні хірургічні маски забезпечують захист на рівні 100%.

Читайте такожВ Аргентині людей без масок попросили не співати і не сміятисяПро це йдеться в дослідженні вчених з Університету Единбурга. Зокрема, носіння масок запобігає передачі заражених вірусом аерозольних частинок від інфікованої людини до здорових людей. Нове дослідження показало, що саморобні бавовняні маски запобігають викиду в повітря 99,9% аерозольних частинок, що містять коронавірус, при кашлі або розмовах. При цьому медичні хірургічні маски запобігають викиду 100% таких частинок, пише medikforum з посиланням на The Daily Mail.

Тести продемонстрували, що людина, яка стоїть на відстані трохи більше 2 м від зараженого без маски, в тисячу разів більше ризикує підчепити від нього вірус, ніж якщо заражений носить маску і навіть стоїть в два рази ближче. Найголовніше - одношарові маски з бавовни, виготовлені вручну, забезпечують це тисячократне зниження ризику передачі вірусу, з'ясували вчені з Університету Единбурга.

Відео дня

Їхнє відкриття в чергове демонструє важливість використання медичних масок в громадських місцях. В першу чергу ці маски потрібні людям з COVID-19, які переносять хворобу без симптомів або в легкій формі. Самі вони не знають про те, що становлять небезпеку для оточуючих навіть при диханні і розмові. Багато досліджень показували, що обов'язкове носіння масок призводить до різкого зниження числа хворих COVID-19.

Інфографіка УНІАН

Новини по темі: