СБУ затримала посадовця УЗ за вимагання грошей з підприємця / фото СБУ

Працівників Дніпровського загону воєнізованої охорони Регіональної філії «Придніпровська залізниця» АТ «Укрзалізниця» викрито у розкраданні майна з вантажних поїздів та вимаганні хабарів з власників вантажів.

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

Читайте такожВ Одесі затримали іноземця, який просто на засіданні суду погрожував вбити суддю та потерпілого

Відео дня

"Посадовці загону спільно з представниками місцевого криміналітету організували механізм викрадення вантажів, зокрема металу, вугілля, пально-мастильних матеріалів з вагонів, які проходять через залізничні станції Запорізької області. Зловмисники також вимагали від власників цих вантажів неправомірну винагороду за збереження цілісності та безперешкодне слідування товарів територією регіону", - йдеться в повідомленні.

За висновками експертів, протиправний механізм розкрадання вантажів завдавав «Укрзалізниці» великих збитків та призводив до фінансового виснаження товариства.

Співробітники СБ України задокументували факт вимагання одним із керівників Дніпровського загону воєнізованої охорони 400 тис. грн від приватного підприємця та затримали посадовця під час отримання останньої частини хабара у розмірі майже 150 тис. грн.

"У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо оголошення йому про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Тривають слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх учасників протиправної діяльності.

Операція проводилась за сприяння Департаменту безпеки АТ "Укрзалізниця", - повідомили в СБУ.

Раніше повідомлялось, що співробітники Служби безпеки України викрили на хабарі одного з керівників Львівського державного університету безпеки життєдіяльності.