В харчоблоці ресторану стелі і підлоги були вражені грибком / фото: newsru.co.il

Кількість отруєних у львівському ресторані «Червона рута» перевалила за півсотні, через це заклад довелося закрити.

Про це повідомляє сайт Львівської міськради.

«Вчора станом на 21:00 вже почали надходити люди, які були не на весіллі, а на банкетах на наступний день. На сьогодні ми маємо 55 осіб постраждалих, з них 6 дітей. В інфекційній лікарні на лікуванні перебуває 46 осіб, з них 5 дітей", - розповіла головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області Зоряна Стоцько.

Відео дня

Читайте такожЩоб не отруїтися: експерти розповіли правила купівлі продуктів у спеку (відео)

Сьогодні, 12 червня, на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ситуацію з масовим отруєнням обговорили фахівці. За їх даними, заклад не було зареєстровано, тобто він працював самовільно.

"У закладі допущені дуже серйозні порушення - дозволено привести певні страви організаторами весілля, які теж могли спричинити отруєння. Але і в самому закладі були надзвичайно великі порушення санітарного законодавства. У харчоблоці стелі, підлоги - усі уражені грибком", - зазначила Стоцько.

За її словами, також була порушена технологія приготування страв - готували заборонене у літній період: заливну рибу, холодці, майонези власного приготування, печінкові торти, запечену печінку тощо. Відсутні технологічні картки та документи, які свідчили б про якість продуктів. Весь персонал, який був притягнутий до приготування страв, не мав медогляду і не пройшов гігієнічного навчання. Тому, за її словами, це все були фактори, які могли сприяти виникненню цього захворювання.