Пошуково-рятувальну операцію координує Морський центр порятунку і координації Форт-де-Франс / фото Bourbon Offshore

Пошуки шести українських моряків з судна Bourbon Rhode, що затонуло в Атлантичному океані, поки безрезультатні.

Про це уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила у Facebook.

"Пошуки шести потерпілих громадян України, членів екіпажу судна Bourbon Rhode, поки що – безрезультатні", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Омбудсмен нагадала, що за уточненою інформацією, 26 вересня під час аварії на борту судна Bourbon Rhode перебували десять громадян України. Підтверджено, що два з них загинули, два – врятувалися, наразі здійснюється пошук шести українців.

Читайте такожПошуки моряків з корабля Bourbon Rhode, на якому були українці, продовжуються - Зеленський

Пошуково-рятувальну операцію координує Морський центр порятунку та координації Форт-де-Франс.

"Проте вже протягом двох тижнів доля шести громадян України, а саме – Андрія Ізмаїльського, Олександра Коршикова, В'ячеслава Ковальчука, Євгена Мельгунова, Олега Кравця, Дмитра Козирєва – невідома", - заявила омбудсмен.

Також вона повідомила, що у межах співпраці у справі захисту прав людини звернулася до посла Франції з питань прав людини Франсуа Крокету з проханням посприяти ефективному пошуку потерпілих громадян України.

Як повідомляв УНІАН, 26 вересня в Атлантичному океані недалеко від Мартініки зникло судно Bourbon Rhode, на борту якого у складі екіпажу перебували громадяни України.

28 вересня в Департаменті консульської служби МЗС України повідомили, що трьох членів екіпажу врятовано, двоє з них - українці.

У компанії Bourbon Rhode повідомили, що тривають пошуки ще 11 членів екіпажу, що зникли.