Правоохоронці встановлюють місця перебування понад 50 «медичних туристів» з Лівії, які незаконно залишились в Україні / фото National Police of Ukraine

Правоохоронці встановлюють місця перебування понад 50 «медичних туристів» з Лівії, які незаконно залишились в Україні.

Як повідомили УНІАН у Відділі комунікацій із ЗМІ Адміністрації Держприкордонслужби, оперативні підрозділи відомства з Управлінням міграційного контролю Державної міграційної служби у Києві виявили численні порушення правил перебування в Україні громадянами Лівії.

Читайте такожПрикордонники затримали 6 іноземців, які намагалися незаконно потрапити до ЄС

Відео дня

Правоохоронці встановили, що іноземці прибували в Україну з метою лікування. Багато з них залишались значно довше встановленого терміну, нерідко з перетермінуванням до півроку. Деякі «хворі» навіть не з’являлися в лікувальних закладах.

Наразі правоохоронці встановили особи більш як півсотні лівійців-порушників, які прибули в Україну з метою лікування. Зараз тривають активні заходи зі встановлення місць їх перебування.

Днями на Київщині оперативникам вдалось затримати 13 іноземців. Їх притягнуто до адміністративної відповідальності, прийнято рішення про примусове повернення до країни походження.

До адмінвідповідальності притягнуто також керівників двох приватних медичних закладів. Перевіряється питання щодо можливого функціонування каналу незаконної міграції під виглядом «медичного туризму».