Поліція відкрила справу за фактом вибуху в Одесі / фото 112.ua

Поліція кваліфікувала як спробу вбивства підрив гранати в одеському гуртожитку.

Як повідомили УНІАН в Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, за фактом вибуху гранати в гуртожитку на вулиці Радісній, в результаті якого постраждали троє людей, відкрито кримінальне провадження.

«Попередня кваліфікація справи - 2 ч. ст. 15, ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України – спроба навмисного вбивства», - повідомили в главку, зазначивши, що у зв'язку з інцидентом може бути відкрито кримінальне провадження за фактом незаконного поводження з боєприпасами.

Відео дня

Як повідомили в мерії Одеси, зловмисник підірвав гранату в гуртожитку, яке раніше було у віданні комунального підприємства «Одесміськелектротранс».

«Гуртожиток знято з балансу комунального підприємства і приватизовано мешканцями. Постраждалі не є співробітниками цього КП», - уточнили в прес-службі.

За даними представника мерії, при надходженні в лікарню №10 травмовані чоловіки були п'яні і заявили, що ніде не працюють.

Як заявила журналістам черговий лікар приймального відділення МКЛ №10 Ганна Козаченко, при пораненні життєво важливі органи потерпілих не зачеплені. За її словами, молоді чоловіки були доставлені в лікарню сьогодні близько 4.00, у всіх множинні осколкові поранення ніг і спини. Потерпілі будуть лікуватися амбулаторно.

Читайте такожНа Одещині чоловік кинувши односельця у криницю: через травму тієї помер

Як повідомляв УНІАН, вночі 7 січня в Малиновському районі Одеси в кухні гуртожитку, розташованого на вулиці Радісній, зловмисник підірвав гранату.

За даними поліції, троє чоловіків вживали алкогольні напої в кухні загального користування. Пізніше до них приєднався сусід, з яким у компанії час від часу виникали раніше побутові непорозуміння. Під час застілля між чоловіками знову виник конфлікт, після чого сусід пішов, але через кілька хвилин повернувся з гранатою РГД-5. Кинувши її в кухню, зловмисник закрив за собою двері та втік.

В результаті вибуху три людини, що знаходилися в кухні, отримали численні поранення.