Ан-26 - на відео потрапили останні секунди фатального польоту  / REUTERS

Камера з даху висотки в Чугуєві зафіксувала момент падіння військового літака Ан-26.

На відео потрапили останні секунди трагічного польоту судна.

Літак приготувався до посадки за містом, проте, сідаючи на смугу, яскраво спалахнув. Силу вибуху почули й мешканці прилеглого населеного пункту.

Відео дня

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко переконаний, що відео допоможе слідчим й експертам встановити, що відбулося після того, як командир доповів про відмову лівого двигуна й приготувався до посадки.

Аварія Ан-26 під Харковом: що відомо на 26 вересня

  • Літак розбився при заході на посадку вночі 25 вересня. Крім екіпажу, на борту літака знаходилися курсанти Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ.
  • За оновленою інформацією рятувальників, унаслідок аварії на місці загинули 25 людей, ще один помер у лікарні. Наразі під контролем у медиків перебуває тільки один курсант, у якого діагностували травму голови й ноги.
  • Правоохоронці відкрили провадження за фактом порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило катастрофу і тяжкі наслідки (ст. 416 Кримінального кодексу України).
  • ДБР розглядає чотири версії катастрофи. Слідчі, зокрема, допускають технічну несправність агрегатів літака або неналежне виконання обов'язків членами екіпажу.
  • За словами міністра оборони Андрія Тарана, літак – 1977 року випуску, який ще три роки не потребував оновлення ресурсів.