СБУ затримала двох інформаторів РФ щодо Бахмута / фото прес-служба Служби безпеки України

Служба безпеки України затримала ще двох поплічників ворога під час контрдиверсійних заходів у прифронтових районах Донецької області.

Як повідомив прес-центр СБУ, зловмисниками виявились двоє жителів Краматорська, які передавали окупантам локації Сил оборони на території регіону.

Зазначається, що особливу увагу вони звертали на місця базування і маршрути переміщення підрозділів ЗСУ та Держприкордонслужби на Бахмутському напрямку.

Відео дня

"Затримали обох зловмисників під час виконання ними ворожого завдання. За даними слідства, один з них - збирав розвіддані та передавав їх своєму спільнику, який адміністрував проросійську групу у Телеграм і був "на зв’язку" з бойовиком окупаційного угруповання РФ на східному фронті. Розвідінформація потрібна була загарбникам для підготовки прицільних ракетних ударів по Краматорському району", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували в спецслужбі, під час обшуків за адресами проживання фігурантів виявлено мобільні телефони, які вони використовували для комунікації з агресором через месенджер.

Одному зраднику повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчинене в умовах воєнного стану). Дії іншого фігуранта - адміністратора прокремлівської інтернет-групи - кваліфіковано за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Наразі вони перебувають під вартою. 

ЗСУ просунулись "далі" на Бахмутському напрямку

Як повідомляв УНІАН, в Міноборони зазначили, що цього тижня ворог поніс великі втрати живої сили на Бахмутському напрямку, Сили оборони просунулись там вперед на 2 км.

Відповідну інформацію сьогодні підтвердила заступниця міністра Ганна Маляр. За її словами, окупанти вигадують історії про дефіцит зброї, щоб виправдати власну поразку. 

Вас також можуть зацікавити новини: