В Одесі сьогодні вночі горів розташований у курортній зоні Свято-Успенський Одеський чоловічий монастир (УПЦ МП).

Як повідомили УНІАН у прес-службі Головного управління ДСНС в Одеській області, о 00:40 до служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в будинку на території Свято-Успенського чоловічого монастиря.

До місця виклику через 6 хвилин прибули перші пожежно-рятувальні підрозділи.

«На момент прибуття рятувальників спостерігалося загоряння відкритим полум'ям окремо розташованої дерев'яної господарської будівлі. Рятувальники локалізували пожежу о 02:45 і ліквідували о 3:41 на площі 480 кв. м», - заявили в главку.

Як наголошується, в результаті пожежі вогнем знищено господарську будівлю, дрова, сіно, лакофарбові матеріали в тарі. Не допущено розповсюдження вогню на сусідні будівлі. Загиблих і постраждалих немає.

До ліквідації пожежі пожежно-рятувальні підрозділи залучалися за підвищеним номером виклику в складі 6 одиниць пожежної техніки. Причина пожежі та збитки встановлюються.

У свою чергу в Одеській єпархії УПЦ заявили, що згоріло господарське приміщення площею 1,5 тис. кв. м, пожежі у ньому передувало ще одне загоряння.

Читайте такожНа Житомирщині повідомили про нову пожежу "загрозливих масштабів"

«Свідки заявляють про те, що спочатку невідомий кинув пляшки із запальною сумішшю під монастирські машини Toyota Hiace і «ВАЗ-2107». Займання вдалося одразу загасити силами насельників монастиря за допомогою вогнегасників», - сказано у повідомленні.

Як заявляють в єпархії, в цей же час почалася пожежа в господарському приміщенні. Мешканці монастиря, помітивши це загоряння, оперативно викликали пожежну охорону і через 7 хвилин прибули перші розрахунки рятувальників, які приступили до ліквідації пожежі. Так само на місце події прибула оперативно-слідча група Національної поліції.

Повідомляється, що в процесі ліквідації пожежі, допомагаючи співробітникам ДСНС, зламав ногу архімандрит Володимир (Якименко), якого з місця пригоди забрала швидка допомога.

В єпархії наполягають, що на цей час основною версією пожежі у Свято-Успенському Одеському чоловічому монастирі є навмисний підпал.

Довідка УНІАН. Свято-Успенський Одеський патріарший монастир (УПЦ МП) розташований в Одесі за адресою провулок Маячний, 6 (16-а станція Великого Фонтану).