Кожна застрахована особа в разі контакту з хворим на коронавірусну хворобу має право отримати листок непрацездатності / фото УНІАН

Фонд соціального страхування України (ФССУ) на даний момент прийняв на оплату листків непрацездатності, видані через ізоляцію від COVID-19, на суму понад 10 млн грн.

За даними прес-служби фонду, найбільше таких листків непрацездатності було видано в Житомирській області - виплати нараховані для більш як тисячі осіб на суму близько 1,5 млн грн.

«Кожна застрахована особа в разі контакту з хворим на коронавірусну хворобу має право отримати листок непрацездатності для ізоляції від COVID-19 з метою запобігти ризикам поширення пандемії. Втрачений за час самоізоляції під контролем заробіток компенсує Фонд соціального страхування України», - сказано в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожВ Україні середньоденна допомога по догляду за хворими дітьми зросла більш ніж на 20%

Зазначається, що фінансування допомоги в разі ізоляції від коронавірусної хвороби здійснюється ФССУ за рахунок фінансової допомоги, виділеної з фонду боротьби з COVID-19 згідно з постановою уряду.

У ФССУ нагадали, що сума виплат від фонду за час ізоляції становить 50% середнього доходу незалежно від тривалості страхового стажу і 100% середнього доходу - для медичних працівників.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України 8 липня схвалив внесення змін до бюджету Фонду соціального страхування України на 2020 рік шляхом збільшення дохідної та видаткової частин бюджету фонду на 2,972 млрд грн. Зазначені кошти передбачені як фінансова допомога з фонду по боротьбі з коронавірусною хворобою.