Ілюстрація REUTERS

В Адміністрації президента США Дональда Трампа заявили, що в кінцевому підсумку вони мають намір зробити вакцину від COVID-19 безкоштовної практично для всіх, хто захоче зробити щеплення. Очікується, що страхові компанії покриють вартість вакцинації для більшості американців.

Читайте такожВООЗ оновить протоколи лікування COVID-19 після "прориву" у дослідженні вакциниПро це заявив високопоставлений представник адміністрації на брифінгу, присвяченому спробам уряду отримати вакцину до кінця року, пише «Голос Америки».

Що стосується тих, у кого немає страховки, то чиновник додав: «Наша роль федерального уряду полягає в тому, щоб зробити так, щоб кожна людина, яка є вразливою, яка не може дозволити собі вакцину, але хоче її, отримала би її».

Відео дня

Чиновник повідомив, що вакцина, створена з федеральним фінансуванням, буде спочатку запропонована американцям і лише потім буде поставлятися в інші країни.

«У нас дуже чіткі пріоритети – спочатку дбаємо про американців, – сказав представник адміністрації. – Якщо ж буде надлишок, то ми зацікавлені в тому, щоб люди в усьому світі були вакциновані».

Інші країни підписують окремі контракти на виробництво вакцини в інших місцях, сказав він.

Раніше УНІАН писав, що вчені знайшли дешеві ліки, що зменшують ризик померти від коронавірусу.